5 dingen die succesvolle handelaren doen

U ziet standaard waarschuwingen staan wanneer u geld wilt beleggen. Doorgaans maakt meer dan 80% verlies tijdens het handelen in financiële producten. Dat is in de meeste gevallen te wijten aan een verkeerde strategie, een foutieve aanpak of te weinig kennis van de markt. Daarom hebben we vijf dingen op een rijtje gezet die álle succesvolle handelaren doen, zodat u niet bij die 80% hoort.

1. Het gebruik van een strategie

Alle handelaren die succes hebben bij het beleggen, gebruiken een strategie. Meestal is dat meer dan één strategie. Er zijn strategieën voor alle verschillende situaties, zoals een bepaalde handelswijze bij een opwaartse markt en een andere tactiek bij een neerwaartse markt. Dit gaat veel verder dan alleen de technische analyse. Verschillende analyses worden naast elkaar gezet en er wordt getest. Concreet betekent dit in dat u bijhoudt wat elke strategie als resultaat heeft in een bepaalde situatie.

2. Een breed overzicht houden

Professionele handelaren kijken niet alleen naar de koersen van bepaalde assets om een investering te kiezen. Zij houden een veel breder overzicht. Zo wordt er gekeken naar de mogelijke verliezen, het risico van een bepaalde positie en de situatie op de markt. Daarnaast bekijken zij direct wat zij moeten doen wanneer de markt zich tegen hun positie keert. Er wordt niet gewacht tot de cijfers rood worden en de marge in het zicht komt.

3. Discipline

Discipline is ontzettend belangrijk tijdens het handelen op de financiële markten omdat het een rem vormt op emotioneel en instinctief handelen (daar worden de meeste verliezen gemaakt). Discipline betekent ook niet toegeven aan FOMO (fear of missing out) en betekent ook het vasthouden aan een strategie en het bredere overzicht, ook wanneer een positie verlies op gaat leveren.

4. Overzicht bewaren

Professionele handelaren werken in de meeste gevallen in opdracht van een groter bedrijf of investeerders. Dit houdt in dat zij altijd gecontroleerd worden en dat er vragen gesteld worden wanneer het een keer niet goed gaat. Hierdoor zorgen de professionele handelaren er altijd voor dat zij hun posities en handelingen kunnen verdedigen.
Dit kunt u ook doen. Probeer aan uzelf uit te leggen waarom een positie een goede positie is aan de hand van de ontwikkelingen op de markt, het risico en de kapitaaleis die verbonden is aan uw marge. Kunt u een positie niet verdedigen? Dan is het waarschijnlijk geen goede investering.

5. Geduldig en berekenend

Professionele handelaren hebben een ijzersterk geduld. Zij kunnen tot het allerlaatste moment wachten met het doen van een investering en berekenen constant wat de opbrengst is versus het risico dat genomen wordt met een bepaalde positie. Dat vereist training en stalen zenuwen, maar het is wél waar u winst mee kunt maken bij het handelen op de financiële markten.
Alle punten zijn even belangrijk
Misschien scoort u al goed op bepaalde punten. In dat geval is het tijd om te werken aan de punten waar u nog niet goed op scoort, aangezien alle punten even belangrijk zijn. Deze vijf punten zijn namelijk de eigenschappen die alle succesvolle handelaren op de financiële markten hebben.

Copyright © 2019. All Rights Reserved. Forexinformatie.com
Facebook