Waarom copy trading steeds populairder wordt

Copy trading (ook wel social trading genoemd) staat tegenwoordig meer en meer in de belangstelling. Internationaal zien we steeds meer handelaren die op zoek gaan naar posities van succesvolle handelaren die overgenomen kunnen worden. Dankzij de services van brokers zoals eToro en platformen zoals ZuluTrade is het makkelijker dan ooit. Maar waarom is dit zo interessant en wat is belangrijk om in de gaten te houden?

Wat is copy trading eigenlijk?

Bij copy trading neemt u bepaalde (of alle) posities in van de succesvolle handelaar die u kopieert. In de meeste gevallen wordt er een bepaalde strategie gevolgd die u van tevoren opgeeft. Zo kunt u kiezen voor een bepaalde spreiding, maar u kunt ook de portefeuille van een belegger kopiëren – met aanpassingen zodat het bij uw budget past.
Het is belangrijk om in de gaten te houden dat u dus niet het bedrag investeert dat uw ‘goeroe’ belegt. Dat zou onmogelijk zijn. Het is wellicht niet direct de meest aantrekkelijke en actieve manier van beleggen, maar het is wel degelijk een manier waarop mensen geld kunnen verdienen. Sommige van de professionele handelaren met veel volgers hebben rendementen van meer dan 10% bekeken over een langere periode. En dat is ronduit indrukwekkend.

Wat moet u in de gaten houden?

Wanneer u werkt met notificaties, dan is het belangrijk dat u bekijkt wanneer de posities exact geopend zijn. Bent u een dag of twee te laat, dan is de kans groot dat de markt al dermate veranderd is dat er niets meer te halen valt. Ook is het goed om uw goeroes verstandig te kiezen. Er zijn namelijk altijd mensen die een leuk bedrag verdiend hebben en die daardoor in de toplijsten terecht gekomen zijn. Maar is het aantrekkelijk om deze mensen te volgen wanneer zij voor het eerst een maand in de groene cijfers staan?

U kunt een eigen strategie opzetten bij het investeren op de financiële markten. Zelf onderzoek doen, bekijken hoe de internationale markt beweegt en de risico’s afwegen om vervolgens posities te openen. U kunt ook gewoon de posities van succesvolle handelaren kopiëren. Tegenwoordig zien we echter steeds vaker dat handelaren beide doen. Zij zetten een bepaald percentage van de portefeuille in voor copy trading (bijvoorbeeld 70%) en het overige deel (in dit geval 30%) beleggen zij zelf op de markt.

Is dit een interessante optie voor u?

Copy trading is ontzettend populair en er zijn mensen die hier leuk mee verdienen. Er zijn uiteraard ook altijd mensen die hiermee geld verliezen, vooral omdat zij slechts een deel van de posities van een goeroe kunnen kopiëren. Daarom is het verstandig om goed te kijken wat het risico is voordat u hiervoor kiest. Bij een broker als eToro kunt u beide manieren van handelen gebruiken, waardoor het net even iets makkelijker is om te kijken wat precies bij u past. Zolang u goed let op welke mensen u volgt (en waarom), kan copy ofwel social trading een interessante optie zijn wanneer u succesvolle mensen als voorbeeld wilt hebben.

Copyright © 2019. All Rights Reserved. Forexinformatie.com
Facebook